Over ons

Wat is en doet Stichting SeniorWeb Westland?

Internet, e-mail, internetbankieren, iPad, smartphone, skypen, facebook… woorden en begrippen die niet meer weg te denken zijn in onze digitale samenleving. Veel ouderen duizelt het als ze alle veranderingen op zich af zien komen. SeniorWeb Westland helpt al jaren vele senioren over de digitale drempel. Sinds 2000 organiseren wij cursussen en workshops over computer- en internet gebruik. SeniorWeb Westland wordt gedragen door een groep vrijwilligers, waarvan er circa 14 actief zijn als docent / assistent.

Per week geeft SeniorWeb Westland een groot aantal basis- en vervolgcursussen. Niets is veranderlijker dan de wereld van computer en internet. Met ons cursusaanbod willen wij daar graag op inspelen met nieuwe cursussen en workshops.

De lessen vinden plaats in kleine groepjes  op computers die op de locaties aanwezig zijn. In een grotere groep wordt gewerkt met een docent en een ambassadeur, met gebruik van lesboeken door de docenten gemaakt. Het tempo is afgestemd op 50-plussers. Wij streven ernaar om de cursisten te plaatsen binnen een groep waarvan de deelnemers qua vaardigheden, ervaring met en kennis van de computer zo goed mogelijk bij elkaar passen. Belangrijk aspect bij onze cursussen is ook het sociale contact. Voor alle cursussen geldt dat het noodzakelijk is dat men thuis zelf een computer of laptop heeft, zodat men het geleerde kan oefenen.

Onze locaties zijn gevestigd in de bibliotheken van Naaldwijk, De Lier, ‘s-Gravenzande, Monster en Wateringen. De lessen worden gegeven 2 x 6-8 weken in het voorjaar (eind januari t/m begin mei) en in het najaar van september t/m december.

Inschrijven

Bel of mail voor meer informatie naar: website@seniorwebwestland.nl 
Loes Voogd-Hofman 0174 52 88 70 corloes@kabelfoon.nl 
Francine Scholtes-Brinkman 0174- 62 39 96 francines@tele2.nl 

Duur van de cursus / kosten

Bij de cursussen is aangegeven uit hoeveel lessen iedere cursus bestaat en wat de kosten zijn per cursus, veelal inclusief lesmateriaal.

Ook kunt u in alle bibliotheken een aanvraagformulier invullen en opsturen naar
Loes Voogd
van den Rijnstraat 15
2676 CZ Maasdijk

Data en tijden van cursussen

U vindt meer informatie over de data en tijden onder “rooster” . 

De cursusroosters wijzigen steeds per januari en september. Zodra ze bekend zijn, worden ze op de website geplaatst.